Projekt – Viktor Rydbergs skola

Det har gått ett år sedan kommunala Fisksätraskolan lades ner. Nacka kommun motiverade beslutet med kvalitetsbrister och få elever. Men området behöver inte stå utan skola länge. Höstterminen 2021 ska skolan öppna på nytt – nu som friskola driven av Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor. Först ska den byggas om, ett arbete som nu har inletts.

Projektnamn: Viktor Rydbergs skola
Plats: Nacka
Byggherre: Stena Fastigheter
Generalentreprenör: Serneke

Calegas discipliner: Luftbehandling, VS

Calegas ordervärde: ca 15 000 000

Viktor Rydbergs skola

Stena Fastigheter, som köpte skolfastigheten av kommunen, har även gått ut med en bild på hur skolan ska se ut. Den är ritad av arkitekten Thomas Sandell, som även ritade nya Fisksätra Folkets Hus. Den ska rymma 540 elever och får fler årskurser än den gamla: F-9 i stället för som tidigare F-6.

– Vi ser skolan som en av de viktigaste pusselbitarna att utveckla Fisksätra till en ännu mer välmående stadsdel. Att vi nu startar själva ombyggnaden känns som ett rejält kliv närmare att tillsammans med Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor fylla den nya skolan med motiverade elever och bra undervisning, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter Stockholm, i ett pressmeddelande.